سقف استاندارد باید با استفاده از مصالح ساختمانی مناسب و باکیفیت بر اساس ضوابط و اصول مشخصی، اجرا شود.

یکی از مهمترین قسمت های یک ساختمان، سقف آن است. اگر سقف به درستی احداث شود، موجب افزایش مقاومت و کیفیت ساختمان ها می شود. استفاده از مصالح ساختمانی مناسب برای سقف، اهمیت فراوانی دارد. یکی از بهترین مصالح ساختمانی برای اجرای سقف، یونولیت می باشد.

سقف استاندارد در سازه های جدید

یکی از نکات مهم درباره سقف سازه های جدید، ارتفاع آنها است. ارتفاع سقف سازه های جدید باید با ضوابط، مطابقت داشته باشد. کمترین اندازه عمودی بایستی معادل 2.5 متر باشد. در سازه های جدید به دلیل صرفه جویی در هزینه ها از احداث سقف با ارتفاع بسیار زیاد خودداری می کنند. اما برخی از سازندگان برای احداث سازه های خود سعی می کنند که آنها را با حداکثر ارتفاع مجاز احداث کنند تا آنها جذاب تر و دلبازتر دیده شوند و بیشتر موردتوجه خریداران باشند. به هر حال برای احداث سازه های جدید، ارتفاع 2.5 الی 3.2 متر را درنظر می گیرند.

سقف استاندارد در سازه های خصوصی

برای سازه های خصوصی و شخصی، معمولاً محدودیت های کمتری وجود دارد. شما ممکن است تمایل داشته باشید که یک خانه روستایی با سقف ارتفاع کم ساخته و یا یک قلعه ده متری احداث کنید. اما در مجموع ارتفاع 3.2 متر برای سازه های شخصی و خصوصی، ارتفاع مناسبی است.

برای تعیین ارتفاع سازه ها به این مسئله توجه داشته باشید که هر اندازه سقف ها بلندتر باشند، سرمایش و گرمایش آنها دشوارتر خواهد بود. لذا به این مسئله مهم توجه داشته باشید و بدانید که سازه هایی با حداکثر ارتفاع، مزایا و معایبی دارند.

سقف استاندارد

اندازه مناسب ارتفاع بخش های مختلف یک ساختمان

اتاق نشیمن و آشپزخانه: این بخش ها، مهمترین بخش های داخلی یک سازه هستند که سقف استاندارد آنها باید به صورت اصولی اجرا شود. طول دیوارهای عمودی نباید از ارتفاع بلندترین عضو یک خانواده به اضافه یک متر، کمتر باشد. یعنی اگر قد بلندترین فرد خانواده 1.80 است، طول دیوارهای عمودی باید دست کم 2.80 باشد. لایه های فوقانی هوا همواره دارای باکتری و گرد و غبار است، لذا توجه به این فاکتورها، سلامتی افراد را به دنبال دارد.

لابی و راهروها: یکی دیگر از بخش های مهم هر سازه ای، لابی و راهروها می باشند. این بخش ها حداقل باید از ارتفاع 2.10سانتی متر برخوردار باشد. ارتفاع کمتر از این مقدار، مجاز نمی باشد. هر اندازه که لابی برج ها و ساختمان ها بلندتر باشند، جذاب تر خواهند بود.

خانه شخصی و یا اتاق زیر شیروانی: کمترین فاصله تا سقف در یک سازه مسکونی خصوصی با اتاق زیر شیروانی باید دست کم 140 سانتی متر باشد. این ارتفاع صرفاً برای اتاق زیر سقف، محلی که دیوارها به سقف ها وصل می شوند، می باشد و مربوط به سایر بخش ها نمی باشد.

حمام، سرویس بهداشتی و … : فاصله زیاد سقف از کف برای این قسمت ها ضرورتی ندارد. لذا باید یک اندازه متوسط را برای ارتفاع چنین سازه هایی درنظر گرفت.

بیشتر بخوانید

تفاوت های پلی استایرن اکسترود شده و منبسط شده

حل مشکل کوتاه بودن سقف

با اندازه سقف استاندارد آشنا شدیم. اما ممکن است برخی از بخش های یک سازه کوتاه باشند و این مسئله سبب نارضایتی ساکنان شود. پس از احداث سازه، دیگر نمی توان به تغییر ارتفاع بخش های مختلف اقدام نمود. البته کاهش ارتفاع با نصب سقف کاذب امکان پذیر است. اما افزایش ارتفاع با هیچ روشی شدنی نیست. در چنین شرایطی برای حل مشکل دلگیر بودن بخش های مختلف سازه می توان از ترفندهای زیر استفاده نمود:

ترفندهای بصری

ترفندهای بصری برای رفع مشکل کوتاه بودن سقف ها شامل موارد زیر است:

سطوح آینه ای: استفاده از آینه ها در سطوح مختلف به دلباز دیده شدن محیط کمک زیادی می کند. کاشی های سقفی را با درج های براق آینه ای به دلیل انعکاس نور در این محیط ها به کار ببرید.

رنگ: برای فضاهای کوچک با سقف کوتاه باید از رنگ های روشن استفاده نمود. رنگ سفید یخی یا گچی، به بهترین شکل می توانند مشکل کوتاه دیده شدن سقف و دلگیر بودن فضا را حل کنند.

انتخاب کاغذ دیواری: اگر به اصول سقف استاندارد توجه شود، دیگر نیازی به این ابتکارات نیست. اما به هر حال اگر سقف کوتاه است و محیط کوچک دیده می شود، می توان با برخی از ترفندهای بصری مانند انتخاب کاغذ دیواری با الگوی عمودی، این مشکل را حل کرد. اگر سقف محیط کوتاهتر از 2.5 متر است از انتخاب حاشیه های تزئینی خودداری کنید.

نورپردازی: ابتکار دیگر برای حل مشکل کوتاهی سقف، استفاده از نورپردازی مناسب است. هر چه نورپردازی بیشتر باشد، محیط دلبازتر دیده می شود.

سقف استاندارد

رفع مشکل بلندتر بودن سقف از اندازه سقف استاندارد

اینگونه نیست که همیشه بلندتر دیده شدن سقف، مزیت باشد. مثلاً اتاق های کوچک که سقف بسیار بلندی دارند، حس بدی را ایجاد می کنند. برای رفع مشکل بلندتر بودن سقف باید از ایده های زیر کمک گرفت:

چند سطحی بودن: با استفاده از طاقچه ها، پله ها، بخش های محدب و … ظاهر محیط را از یکدست بودن در بیاورید.

سازه های دیوار خشک: این نما احتیاج به فرورفتگی از طبقه اصلی دارد که به منزله کاهش ارتفاع می باشد. برای آغاز، درجه انحنای صفحات بتنی باید مشخص شود. یک طاقچه از بالا در راستای محیط اتاق، ایجاد شده و نور ال ای دی در قسمت تحتانی آن کار می شود. با دیوار خشک می توانید به رفع مشکل بلندی سازه ها کمک نمود. ایده های زیادی را می توان برای طراحی این سازه ایجاد نمود تا هم ظاهر بهتری داشته باشد و هم به دلبازتر دیده شدن محیط بیشتر کمک کند.

ساختار کششی: یکی دیگر از ابتکاراتی که برای حل مشکل بلندتر بودن سقف از میزان سقف استاندارد انجام می دهند، استفاده از ساختار کششی می باشد. این روش برای آپارتمان هایی که طول عمودی دیوارها فقط 2.5 متر است، مناسب نمی باشد. طراحی از سقف در فاصله 5 الی 20 سانتی متر فرو رفته می باشد. زیرا متریالی مانند عایق صدا درون آن تعبیه شده است. ولی برای سقف های بلند و فضاهای کوچک می توان از ساختار کششی استفاده نمود. استفاده از هر یک از روش ها، باید با برنامه ریزی همراه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا پلاس ...