نکات مهم اجرای یونولیت وال پست را بیان می کنیم تا با بهره گیری از آنها به درستی به اجرای وال پست اقدام کنید و ایمنی سازه را افزایش دهید.
در ساخت و سازهای جدید از مصالح گوناگونی استفاده می شود که یکی از آنها، یونولیت وال پست است. البته این مصالح مانند دیگر مصالح مورداستفاده در ساخت و سازها مطرح نیست. اما دارای نقش مهمی است. لذا لازم دانستیم توضیحاتی در ارتباط با آن بیان کنیم.
دلایل استفاده از فوم یونولیت وال پست
نکات مهم اجرای یونولیت وال پست باید به صورت دقیق مورد توجه قرار بگیرند. یونولیت یا پلاستوفوم وال پست، عایق سبک و مؤثری می باشد که دارای ضریب انتقال حرارتی پایین و خواص عایق صوتی بالایی است. همچنین ان ماده به صورت عایق صوت و رطوبت می باشد.
وال پست های یونولیتی برای جداسازی دیوار از اسکلت سازه ای به کار می روند تا ایمنی لازم در مقابل زمین لرزه ایجاد شود. مهمترین علت استفاده از یونولیت وال پست، افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زمین لرزه و کاهش خرابی دیوارها در زمان وقوع زلزله می باشد.
وال پست، یک فاصله ایده آل میان دیوارها و اسکلت ساختمان بوجود می آورد تا از انتقال نیروهای جانبی به دیوارها پیشگیری شود و خرابی ها در زمان زمین لرزه کاهش پیدا کند. وال پست ها به سبب خاصیت عایق حرارتی و برودتی سبب کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها می شود. همچنین خاصیت عایق صوتی وال پست سبب کاهش نویز و ایجاد سکوت در ساختمان می شود.
بیشتر بخوانید
اصلی ترین کاربردهای فوم یونولیت وال پست
با رعایت نکات مهم اجرای یونولیت وال پست ، ایمنی ساختمان به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می کند. فوم یونولیت وال پست می تواند یک جان پناه در پشت بام ها باشد. این مسئله نه تنها سبب افزایش ایمنی پشت بام در مقابل باد و نیروهای جانبی می شود بلکه سبب یک عایق حرارتی و صوتی می شود. این فوم سبب می شود که آلودگی صوتی کمتری به داخل ساختمان وارد شود. استفاده از وال پست سبب می شود که مصرف انرژی در ساختمان کاهش پیدا کند.
یکی از کاربردهای مهم وال پست این است که دیوار را به کمک میلگرد داخل ستون مهار می کند. میلگردها، عنصر تقویتی هستند که دیوار را به اسکلت وصل می کنند. وال پست ها در کاهش خرابی ها در مناطق زلزله خیز به شدت تأثیر دارند. وال پست ها قطعاً کارایی و کیفیت را افزایش می دهند و برای هر پروژه ساختمانی مناسب می باشند.
استفاده از یونولیت وال پست بر اساس استاندارد 2800
یکی از نکات مهم اجرای یونولیت وال پست این است که نصب یونولیت وال پست بر اساس استاندارد 2800 صورت بگیرد. دو مسئله مهم در اینجا باید رعایت شود:
حداقل فاصله بالای دیوار تا زیر سقف: بر اساس استانداردها، کمترین فاصله بالای دیوار تا زیر سقف بایستی معادل با 25 میلی متر و ماکزیمم خیز درازمدت سقف در امتداد دیوارها باشد. این فاصله با هدف پیشگیری از انتقال نیروهای زمین لرزه به دیوارها و کاهش خطر خرابی آنها در هنگام بروز زمین لرزه می باشد. این فاصله سبب می شود که دیوارها به صورت مستقل از سازه به لرزش در بیایند و سبب خرابی سقف نشوند.
فاصله جداسازی دیوار از ستون: یکی از نکات مهم اجرای یونولیت وال پست بر اساس استاندارد 2800 این است که فاصله دیوار از ستون به اندازه 0.01 ارتفاع کف تا کف لحاظ شود تا نیروی جانبی زمین لرزه از ستون به دیوار انتقال پیدا نکند. در نتیجه دیوارها مستقل از ستون حرکت می کنند.
فاصله جداسازی دیوار از سقف: فاصله جداسازی دیوار از سقف بایستی معادل با بیشترین دو مقدار 25 میلی متر و ماکزیمم خیز درازمدت تیر باشد. با این فاصله دیوارها مستقل از سقف در حرکت در خواهند آمد و از خرابی سقف پیشگیری می شود.
توجه به استاندارد 2800 بسیار مهم است و موجب پایداری سازه در زمان وقوع زمین لرزه می شود. رعایت فاصله میان دیوارها و ستون ها و سقف سبب کاهش احتمال خرابی و افزایش ایمنی ساکنین ساختمان در زمان وقوع زمین لرزه می شود.
بررسی نکات مهم اجرای یونولیت وال پست
- سطح دیوارها و ستون ها بایستی به خوبی تمیز شوند تا هیچگونه گرد و غباری و آلودگی روی آنها وجود نداشته باشد. این مسئله سبب می شود که یونولیت به دیوار بهتر بچسبد. در واقع سطح کار باید به دقت تمیز شود.
- سپس باید اندازه گیری دقیقی از محل نصب صورت بگیرد. وال پست بایستی به دهانه ای یک سانتی متر بیشتر از دیوار موردنظر برای نصب لحاظ شود. این اندازه گیری سبب نصب راحت تر وال پست می شود.
- نصب یونولیت وال پست باید به دقت انجام شود. یونولیت با استفاده از چسب های خاص با پیچ و مهره های لازم به نقطه موردنظر متصل شود. فوم ها بایستی به دیوار و ستون چسبانده شوند.
- پس از نصب، بایستی یک بازدید جامع انجام شود. تمامی اتصالات بایستی بررسی شوند تا اطمینان ایجاد شود که وال پست با کیفیت و دقت بالا نصب شده است و خلاءای وجود ندارد.
سایر نکات مهم نصب یونولیت وال پست
دیگر نکات مهم باید مورد توجه قرار بگیرند:
- در محل اتصال وال پست به ستون بایستی یک فاصله 4 تا 5 سانتی متری میان وال پست و ستون ایجاد شود تا ستون در زمان زمین لرزه حرکت نکند.
- برای دیوارهای با طول بیشتر از 4 متر بایستی وادار میانی H به منظور مهار خارج از صفحه دیوار به کار رود.
- دیوارهای بیشتر از ارتفاع 3.5 متر نیازمند کلاف افقی H هستند.
- در نقطه تلاقی دیوارها، بایستی وال پست برای جداسازی آنها به کار رود.
- در دیوارهای خارجی روی سطح وال پست، بایستی با پشم سنگ ضد رطوبت به عایق بندی این بخش اقدام نمود و یک لایه مش الیافی یا تور پلاستیکی روی آن گذاشت.
- یکی از نکات مهم اجرای یونولیت وال پست این است که همه اجزای وال پست، میلگردهای بستر و گیره ها بایستی از جنس فولاد گالوانیزه یا ضد زنگ باشند تا در مقابل خوردگی مستحکم باشند.
- اتصال وال پست به کف سازه بایستی به صورت کامل صورت بگیرد و توجه به این نکته بسیار مهم است.