یونولیت نما سیمان می تواند اجرای نما را از جهات مختلفی بهتر کند. استفاده از این متریال برای اجرای نما تا حد زیادی رایج و متداول شده است.
یونولیت در نمای سیمانی شسته از متداول ترین متریال برای اجرای این نمای سازه است که به منظور یکپارچه سازی نما مورداستفاده قرار می گیرد. ساختمان های مختلفی به این روش نماسازی می شوند. نمای سیمای شسته از محبوب ترین نماها می باشد که برای ساختمان های گوناگونی به کار می رود.
نمای سیمانی چیست؟
یونولیت نما سیمان از ویژگی های بسیار خوبی برخوردار است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. یکی از نماهای ساختمانی متداول در ایران، نمای سیمانی می باشد. اجرای این نما دارای مزایای فراوانی است. سیمان، از جهات مختلفی می تواند برای اجرای نما مناسب و ایده آل باشد. قیمت پایین سیمان، مهمترین دلیل انتخاب این محصول برای ساخت و ساز است.
نمای سیمانی در شرایط گوناگونی می تواند انتخاب ایده آلی برای ساختمان های مختلف باشد. نمای سیمانی به صورت ترکیبی یا به تنهایی برای اجرای نمای ساختمان های مسکونی، ویلا و … مناسب است. نمای سیمانی در چندین نوع شامل نمای سیمان شسته، نمای سیمان سفید، نمای سیمان تگرگی و … به کار می روند.
مزایای نمای سیمانی نسبت به دیگر نماها
یونولیت نما سیمان ، متریال ایده آلی برای اجرای نما است. نمای سیمانی به دلایل مختلفی محبوب است:
- این نما از مقاومت و استحکام بسیار زیادی برخوردار است و همواره استقامت و استحکام خود را حفظ می کند.
- نمای سیمانی با استفاده از سیمان با هزینه پایینی اجرا می شود.
- این نما در مقابل عوامل نامساعد جوی و شرایط آب و هوایی گوناگون از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است و ساختار خود را حفظ می کند و دچار مشکل نمی شود.
- این نما به صورت یکپارچه است و به صورت یکدست و یکپارچه باقی می ماند.
- ظاهر این نما در عین سادگی، زیبا است و می تواند حالت کلاسیک و یا حالت مدرن داشته باشد و برای سازه های گوناگون مورداستفاده قرار بگیرد.
مصالح لازم برای اجرای نمای سیمانی شسته
نمای سیمانی شسته از بهترین روش های اجرای نما با صرف کمترین هزینه می باشد. یونولیت نما سیمان از المان های ضروری برای اجرای این نما است. نمای سیمانی شسته به سنگ، پودر رنگی، سنگ کریستال، پودر جوشقان، سنگ قرمز، سنگ لیمویی، سنگ مرمر، پودر سنگ و … نیاز دارد. با توجه به نظر سیمان کار یا نماکار ممکن است از هر یک از این مواد استفاده شود تا اجرای نما به درستی صورت بگیرد.
بعد از گذشت دقایقی که سیمان به گیرش ابتدایی برسد، با استفاده از فرچه یا ابر خیس شستشوی روی کار انجام می شود تا سیمان سفید روی سنگ دانه ها محو شود و سنگدانه ها به خوبی دیده شوند. این اقدامات چندین بار تکرار می شود. پس از آن باید شیشه ها را خارج نمود. البته وجود شیشه ها در سیمان، مشکلی را بوجود نمی آید.
بیشتر بخوانید
علت استفاده از یونولیت نما سیمان
یونولیت یا پلاستوفوم در نمای سیمانی شسته به سبب خصوصیات بسیار خوبی که دارد، به کار می رود. یونولیت یا پلاستوفوم، تولید شده از ذرات فشرده پلیمری پلی استر است. کمتر متریالی وجود دارد که خواص یونولیت را داشته باشد. این ماده با ترکیب خاص خود که دارای 95 درصد هوا و 5 درصد پلاستیک است می تواند خواص متعددی را از خود عبور دهد.
خصوصیات یونولیت سبب شده است که هر صنعتی به استفاده از آن روی بیاورند. صنعت، هنر، دکورسازی، آموزش، ساختمان، تبلیغات و … از جمله مواردی هستند که از یونولیت استفاده می کنند. یونولیت از ویژگی های بسیار خوبی برخوردار است که برخی از آنها سبب شده است که آن را متریال مناسبی برای استفاده در نما و استفاده در متریال اصلی اجرای نما بدانند.
اهداف استفاده از یونولیت نما سیمان
یونولیت به سبب خصوصیاتی نظیر زیست سازگار بودن، سبک بودن، عایق صدا بودن، عایق حرارت و برودت بودن و ارزان قیمت بودن به بهترین گزینه برای اجرای نما تبدیل شده است. وزن نما با استفاده از یونولیت به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می کند. استفاده از یونولیت به کاهش گازهای گلخانه ای کمک زیادی می کند. دوام بالا، مقاومت بالا، ضریب هدایت حرارتی، ضریب جذب امواج صوتی و انعطاف پذیری بالا از جمله خصوصیات مثبت یونولیت هستند که آن را برای اجرای نمای سیمانی مناسب می کنند.
یونولیت در نمای سیمانی با هدف یکپارچه کردن و زیباتر کردن نما به کار می رود. یونولیت به خوبی می تواند برای زیباسازی و یکپارچه سازی نما بپردازد و با کمترین هزینه این کار را انجام می دهد. در موارد متعددی از این مصالح برای اجرای نمای سیمانی استفاده می شود.
مراحل اجرای نمای سیمانی با یونولیت یا پلاستوفوم
یونولیت نما سیمان بایستی به صورت اصولی کار شود. ابتدا به زیرسازی کار اقدام می شود که اهمیت زیادی دارد. سطح موردنظر بایستی تراز شود تا کاملاً یکدست باشد. تراز کردن سبب صرفه جویی در مصرف مصالح می شود. پس از آن یونولیت یا نوار شیشه کار می شود. طرح نهایی روی کار، ریسمان کشی می شود و یونولیت یا شیشه با توجه به ریسمان اجرا می شود. پس از آن باید سنگ دانه، سیمان سفید، پودر سنگ و … را ترکیب نمود. با استفاده از یک تخته ماله روی سطح موردنظر بین یونولیت ها یا شیشه ها باید از ملات درست شده پر شود.
زمانی که سیمان به گیرش لازم برسد، باید از یک فرچه استفاده کرد و روی کار را با ابر خیس نمود. ابر کشیدن سبب پاک شدن آن می شود و سطح آن را تمیز می کند. اگر سیمان تمیز نشود، این کار بایستی چندین بار تکرار شود. یونولیت به کار رفته بعد از اتمام کار، قابل درآوردن می باشد. یونولیت نما سیمان گاهی فقط برای پر کردن بندها به کار می رود. بدین منظور باید از مرغوب ترین یونولیت استفاده نمود. یونولیت یا پلاستوفوم می تواند در این کاربرد به خوبی مورداستفاده قرار بگیرد و کار اجرای نما را ساده تر کند و همچنین در کاهش هزینه ها نقش داشته باشد. نکته مهم این است که یونولیتی که بدین منظور استفاده می شود باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد و حتماً درجه یک باشد.